Om mig

Jag är född i Säffle 1942 och växte upp i Vessigebro 15 km öster om Falkenberg i Halland, nu bor jag i Kungsbacka.

Jag utbildade mig till ingenjör och i min yrkesroll i livet har jag arbetat som konstruktör av komponenter till dieselmotorer för båtar och lastbilar.

Mitt intresse för teckning, målning, foto och design har alltid varit stort. 1980 började jag med oljemålning, akvarell och krokiteckning, jag målar nu främst oljemålningar.

Mina kunskaper om mitt måleri har jag skaffat mig genom att under många år går kurser i oljemålning och göra många konstresor och besöka Frankrike, Italien, Bornholm, Öland, Gotland och Vessigebro för att måla de områden jag bodde i.

Jag är medlem i konstföreningen FFiK i Kungsbacka. Med oljemålningen kan jag plocka fram en större variation av färger och starkare färger än till exempel akrylfärg som torkar för snabbt.

Jag har en förkärlek för naturen i allmänhet, men specifikt med klippor och hav. Jag tycker att havet är spännande att måla eftersom det är i konstant rörelse. Detta kompletteras av klipporna som har många olika egenskaper genom sina färger och skuggor.

Jag målar helst på morgonen och senare på eftermiddagen när solen står lägre och skapar mer skuggor och ger mer liv i målningen till exempel fjällområden, hav klippor och natur eftersom solen inte står så högt.

Utställningar

Utställning i galleri Micro på Hornsgatan i Stockholm hösten 1999.

Utställning i Lerum (utanför Göteborg) 2009.

Mindre utställningar i Kungsbacka.

Mina målningar finns representerade hos privata och konstföreningar hos olika företag.

Min signatur

Det kan betyda skapare på kinesiska mandarin.

My signature